DKT Bölümünü Tercih Edecek Adaylar için Bilgi

DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ HAKKINDA


Bölümümüz 2021-2022 eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlamıştır. Bölümde görev yapan 4 öğretim üyesi bulunmaktadır. Bölüm öğretim üyelerinin yürüttüğü 2 tane TÜBİTAK 2209-A projesi, başvurduğu ve sonuç beklediği 3 tane TÜBİTAK 2209-A projesi; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 1 ulusal projesi; Web of Science tarafından taranan dergiler de olmak üzere uluslararası indekslerde yer alan dergilerde yayımladığı toplam 24 tane makalesi; ULAKBİM-TR indeksi dahil olmak üzere ulusal hakemli dergilerde yayımladığı toplam 9 tane makalesi, uluslararası yayınevlerinde yayımlanmış 3 kitap bölümü bulunmaktadır. 

DKT Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi A. Müge TUNÇER 27.05.2022 tarihinde 4. Geriatri ve Jeotermal Kaynaklar Sempozyumu’nda “Yaşılıkta İletişim Bozuklukları ve Dil-Konuşma Terapisi” başlıklı bildirisini sunmuştur.

Bölüm öğrencimiz Handan Nazlı DAĞ ile öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Şevket ÖZDEMİR 24.05.2022 tarihinde I. Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu’nda "Kekemeliği Olan Bireyleri Konu Alan Çocuk Kitaplarına Yönelik Bir Doküman İncelemesi” başlıklı bildiriyi sunmuştur.

25 Şubat 2022 Cuma günü saat 17.00-20.00 saatleri arasında; Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle öğretmenler için dil ve konuşma bozukluklarına yönelik bilgilendirici bir seminer gerçekleştirilmiştir. Seminer akışında; MSKÜ DKT Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi A. Müge TUNÇER açılış konuşması gerçekleştirdi ve DKT'nin meslek tanımı hakkında bilgi verdi. Devamında, Dr. Öğr. Üyesi Şükriye KAYHAN AKTÜRK Dil Bozuklukları; Dr. Öğr. Üyesi Eda İYİGÜN UZUNÖZ Akıcılık Bozuklukları; Dr. Öğr. Üyesi Şevket ÖZDEMİR Ses Bozuklukları ve son olarak davetli konuşmacımız Dkt. Ali Yiğit UZUNÖZ de Konuşma Sesi Bozuklukları hakkında bilgilendirici sunumlar gerçekleştirmiştir. Seminere toplam 180 öğretmen katılmıştır.

22 Ekim 2021 Dünya Kekemelik Farkındalık günü kapsamında Dil ve Konuşma Terapisi bölümü öğrencilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlenmiştir. Etkinlikte Dr. Öğr. Üyesi Eda İYİGÜN UZUNÖZ kekemelik üzerine bir sunum gerçekleştirmiştir. Dr. İYİGÜN UZUNÖZ, sunumu sırasında öğrencilere kekemeliğin tanımı, doğru bilinen yanlışlar, normal akıcısızlık-kekemelik arasındaki fark gibi önemli bilgiler sunmuştur.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Dil ve Konuşma Terapisi Uygulama Kliniği’nde Temel Eğitim, Dil Bozuklukları (Gelişimsel ve Edinilmiş), Konuşma Bozuklukları ve Gecikmiş Dil-Konuşma Bozuklukları (Grup odası) Uygulama Odaları (Laboratuvarları) bulunmaktadır. Klinikte öğrenciler, öğretim elemanlarının yaptığı uygulamaları gözlemleme ve son sınıfta da süpervizyon altında uygulamalar yapma imkanına sahip olacaktır. Dil ve Konuşma Terapisi Uygulama Kliniği bünyesinde dil ve konuşma bozuklukları ile ilgili danışmanlık, değerlendirme, terapi, toplumu bilgilendirme ve farkındalık yaratma ile ilgili hizmetler verilmiştir. Kurulduğu zamandan bu yana toplam 142 bireye 182 seans danışmanlık ve/veya değerlendirme hizmeti sunulmuştur.

Nisan 2021-Temmuz 2021 tarihleri arasında; Dr. Öğr. Üyesi Şükriye KAYHAN AKTÜRK gecikmiş dil ve konuşması olan 6 çocuğun katıldığı doktora tezi kapsamında geliştirilen Etkileşim Temelli Dil Müdahale Programı’nı Dil ve Konuşma Terapisi Uygulama Kliniği'nde yürütmüştür. Bu program kapsamında 12 hafta 24 oturumdan oluşan oyun temelli grup terapileri gerçekleştirilmiştir. 






























 

Son Güncelleme : 21.07.2022 20:03 Okunma Sayısı : 2049

Son Duyurular